neděle 9. listopadu 2014

Pleasant visitors


Ve středu jsme měli na angličtině vzácnou návštěvu. Přijely se na nás podívat studentky vysokých škol z různých koutů Evropy, které s programem Erasmus vycestovaly až k nám, do České republiky, do Prahy a do naší třídy!
Bylo to perfektní, protože jsme si mohli vyzkoušet, jak funguje naše angličtina, kterou se tak pilně učíme. Ti nejodvážnější z nás se na začátku hodiny pustili do rozhovoru. Milé studentky jsme vyzpovídali a zjistili, co mají rády za jídla, knihy, jak se jmenují, jakou mají právě náladu, jestli žijí v domě či bytě, jakého mají domácího mazlíčka a mnoho dalších informací.
Po seznámení jsme se vrhli na úplnou novinku - sloveso DON´T a rady, které můžeme dát nemocným kamarádům. Vše nám šlo jako po másle a od studentek i paní učitelky jsme dostali velikou pochvalu. Když bylo za potřebí něco přeložit, ujali se toho Patrik a Kuba Š. Kuba jestě konec hodiny okořenil legrační scénkou "U doktora". 
Nám, studentkám i oběma paní učitelkám se setkání tak líbilo, že už vymýšlíme, jak bychom se mohli opět setkat, popovídat si a něco světového se naučit. Na Vánoce tedy určitě přijde nějaké pěkné překvapení!



Žádné komentáře:

Okomentovat