pondělí 20. ledna 2014

PEBERNODDER - dánské pečení


Kolik jsme se toho už naměřili, kolik jsme si toho procvičili... Zkrátka po všelijakých útrapách s jednotkami hmotnosti a objemu jsme se rozhodli toto učení uzavřít sladkou tečkou. Zascha nám přinesla recept na tradiční dánské sušenky Pebernodder - jejich název vysloví snad jen ona. Nejprve jsme si na angličtině recept opsali a také jsme museli zjistit, co že vlastně budeme všechno potřebovat. Pak už jen stačilo zamluvit si na dvě hodiny kuchyňku a veliké pečení mohlo vypuknout.

Ingredients:
125g butter
125g sugar
1 egg
1 teaspoon baking powder
0,75 teaspoon cardamon
0,5 teaspoon cinnamon
1 pinch of white pepper
275 g wheat flour

Naučili jsme se mnoho nových důležitých slovíček, ověřili jsme si, že už umíme měřit objem i váhu a také jsme si vyzkoušeli jak psát pracovní postup. Někteří z Vás skvělé sušenky ochutnali, k jiným se asi ani nedostaly. Byly zkrátka moooc dobré.






















Žádné komentáře:

Okomentovat