sobota 21. září 2013

Sovy

Jak dopadlo naše soví září? Hodně jsme bádali, hledali jsme informace o sovách na ikt a v češtině jsme napsali zajímavé příběhy o sovách. Na výtvarné výchově jsme využili toho, co už víme a kreslili jsme perfektní sovice sněžní, sovy pálené, kalouse ušaté a další pěkné sovy.
Hlavně jsme zjistili, jak je možné, že sovy dokáží tak otáčet hlavou. A vyzkoušet si nás můžete v soví poznávačce!

Soví příběh
Napsaly: Míša a Julča
      Žila byla jedna sova, princezna Alžběta. A uvěznili jí ve věži a jednou k ní přiletěl princ a rozboural zeď a utekli do Sahary. Pak soví král zjistil, že se bude vdávat a jmenovat Kalousová. A budou mít děťátko jménem: John Kalous. Byl roztomilý, byl to nový princ. A když vyrostl, tak chodil do školy a byl nový a chytrý a hned třetí den dostal 5 z českého jazyka a z TV dostal 1 za otáčení hlavy.


Soví příběh
Napsaly: Bára a Vanda
      Byla jedna soví máma a ta šla jednoho krásného dne do parku a tam uviděla jednoho sovího mládence. A ten se jí strašně líbil a pak k němu přiletěla a řekla mu: "Ahoj, jak se jmenuješ?", a ten řekl: "Ahoj, jmenuji se Zobáček Kalous. A ty?" "Já se jmenuju Linda Mechová." A pak šli k Lindě domů a za pár měsíců spolu měli mláďata a měli děti, holku a kluka a ty se jmenovali Pomněnka a Blesk.


Soví příběh
Napsaly: Apolenka, Hanka, Terezka
      Byla jedna sova, která měla narozeniny dne 13.9. v pátek. Přijela praprateta a všechno to zkazila. Byla bláznivá, protože byla pod mocí čaroděje. A sova praprateta oba soví rodiče začarovala a odnesla je. Děti tam nechala. Ráno se děti probudily: "Kde jsou rodiče?" Šly je hledat. Našly 1 přeíčko od maminky, o kus dále našly další... a došly k čaroději, uslyšely pláč. Zavolaly žirafu a ta rodiče vysvobodila. Dobře to skončilo!

Soví příběh
napsala: Katka M.
       Byla jednou jedna sova. Jmenovala se Kim. Byla hodně módní a každý den si brala růžovou kabelku. Všichni ji měli rádi až na jednoho havrana. Proč? To poznáte sami, když si všechno přečtete. 
       Byl mohutný a říkali mu Čača mača kurača, ale vy mu můžete říkat Čača. Ale zpátky ke Kim. Byla to soví kráska. Každý den zametala, oblékala se jak cukr a byla celá "ahoj, ahoj", protože byla zdvořilá a každého, úplně každého pozdravila. A havran Čača měl rád pavučiny a špínu. Jednou přiletěl a zaklepal. Kim otevřela dveře..... nelekla se. Proč? Protože byl Čača převlečený tak, že vypadal jen jako bezmocný havran. Kim ho nepoznala, tak ho pohladila a šla pro hřeben. Přišla se všemi nástroji na peří. Byla kadeřnice. Česala, natáčkovala, dělala mu pankáč.... a najednou když ho česala, tak si všimla toho, že má paruku. Zapištěla a dělala soví "kráááááá, váááá krrrááv rááák". Havran odletěl a od té doby už se nevracel do Hulákova. Tak už jí měli úplně všichni rádi.




Žádné komentáře:

Okomentovat