středa 25. září 2013

Město z ptačí perspektivy

V prvouce jsme se celé září věnovali městu, plánu, plánkům a také bezpečnému chování na chodníku i na silnici. Po trénování s kostkami jsme pochopili, jak se plány dělají a že stavby vypadají z ptačí perspektivy úplně jinak. Z kostek jsme vytvářeli různé stavby a zaznamenávali pohled zepředu, ze strany a z ptačí perspektivy. To samé jsme zkoušeli i s legem.


Po takové rozcvičce jsme se vrhli střemhlav k plánku třídy. Ten se nám vcelku povedl, i když to nebyl jednoduchý úkol. Do plánků nám potom paní učitelka zakreslila značky, podle kterých jsme hledali ve třídě schované lístečky. Čím lepší plánek, tím snazší bylo lísteček najít. 



Třešničkou na dortu potom bylo zkoumání okolí školy na googlemaps. Po důkladném prohlédnutí a zorientování jsme mapu převedli na veliký balicí papír. Pro náš plán jsme vytvořili modely budov, stromů a zaznamenali jsme do něj nejdůležitější ulice. V dopravní výchově jsme do ulic umístili ještě dopravní značky a přecházení i bezpečné chování na ulici jsme trénovali s panáčky v našem nové městě.






A na závěr prohlídka našeho města včetně zásahu hasičů. Dostali hlášení od občanů, že na stromě uvízl pes. Majitel se hodně bál. Nakonec vše dobře dopadlo. Hasiči se slanili po panelovém domě až ke stromu a psa zachránili.

Žádné komentáře:

Okomentovat