středa 6. února 2013

Modrý motýl Bojovník Mantrosu


 Autor: Kuba Š.

Modrý motýl, letí lesem, letí loukou, letí městem. A najednou...uvízne v síti...počítačové. Jeho modrá, hedvábná, průsvitná křídla mizí a motýl se promění v počítačovou příšeru, která má dlouhé nohy, malé tělo, obří hlavu a křídla dračí. Před ním stojí zombie, motýl utíká do vody, zkouší plavat, ale nejde mu to. Zombie skočí do vody a zvedne se obří vlna. Motýl zkouší vzlétnout, převalí se jedna vlna, převalí se druhá, motýl lape po vzduchu. Objeví se stařeček s kouzelnou berlou. Podá motýlovi berlu, ten se jí oběma rukama pevně chytne a najednou se ocitne v staříkově skrýši ve skále. Protože má hrozný hlad, začne hledat něco k jídlu, stařík se zjeví a podává mu  čerstvě usmažené řízky. Zatímco motýl jí, stařeček mu vypráví o hře Mantros, ve které se motýl ocitl. V zemi Matros přebývají zlý zombie, kteří chtějí obyvatele Mantrosu proměnit ve své poslušné sluhy. Stařeček je starý král, který stále hledá zachránce své říše, o kterém mu kdysi řekl královský věštec. Motýl nechce věřit, že on je ten zachránce. Povídá: „Podívejte se jaká já jsem zrůda, já nemohu být zachránce“. Stařeček odpovídá:“Až dojíš tyto řízky, tak se zakuklíš a po znovuvylíhnutí se staneš  motýlím bojovníkem“. A tak se také stalo.

Motýlí bojovník přilétá do královského hradu, který obsadili zlí zombie a mocným pohybem svých křídel je uspí. Spící zombie se propadnou do země. Dalším pohybem svých křídel opraví motýlí bojovník hrad a pak ho vyčistí od všeho zlého. Když je hrad připraven pro panovníka, přepraví starý král motýlího bojovníka silou berly do podsvětí, aby zde zničil krále zombií. Černá tma obklopuje motýlího bojovníka, kosti mrtvých mu praskají pod nohama a pavučiny zachycují jeho křídla. Najednou spatří krále zombií, který  sedí na trůně uprostřed podsvětí obklopen svými rádci. „Co tu chceš ?“ ptá se král zombií. „Jsem ten co zničil tvé vojsko na hradě a jdu zničit i tebe.“hrozí motýlí bojovník. Král zombií se silným hlasem zasměje. „Mě nikdy neporazíš, ha, ha ha“. Mocným pohybem svých křídel zlikviduje motýlí bojovník všechny rádce, ale na krále to neplatí. Král vzal ze svého rozbitého stolu magickou kost a tou bije motýlího bojovníka, kterého již opouštějí síly. Najednou se objeví stařeček a podává mu svou berlu, jen ta může přemoci krále zombií. Motýlí bojovník hodí berlu přímo do srdce krále zombií a ten se rozpadne na kousky, které se vsáknou do země.

Starý král bez své berly umírá a na trůn v opraveném a čistém hradě nastupuje mladý princ. Už není třeba motýlího bojovníka a tak se motýl ve své původní podobě se svými modrými, hedvábnými, průsvitnými křídli vrací přes město, přes louku do lesa, kde ve spokojenosti dožívá svůj krátký motýlí život.


Žádné komentáře:

Okomentovat