neděle 4. listopadu 2012

The English Project - Halloween

a bat
V pátek jsme si zkusili, jak se slaví Halloween v anglicky mluvících zemích. Všechny děti přišly v kostýmech, za to mají obrovskou pochvalu i rodiče. Během dne na děti čekalo několik dílen, kde si vyrobily strašidla, zasoutěžily, něco nového se naučily. Povídali jsme si o původu tohoto svátku a o jeho nejdůležitějších symbolech, které jsme se naučili i v angličtině. Nechyběly tradiční aktivity jako dlabání dýní a lovení jablíček ve vodě.

Okénko malých reportérů:

      Byli jsme na chodbě a sbírali jsme kartičky s příklady a výsledky. Ve 2.B. jsme koukali na strašidelný film a měli jsme soutěž kdo uloví více jablek ve vodě. Byli jsme všichni v maskách a kostýmech. Vyráběli jsme strašidýlka z hadříků a knoflíků.                                                         Míša

     Dělali jsme strašidýlka a dělá se to takhle: vezmeš si hadr a papír a uděláš ho do kuličky. Dali jsme na kuličku a obmotali ho na dva uzle a nech si dlouhé kousky provázku a nahoře to zavaž.
                                                                       Andrejka

     Vezmete hadr a položíte ho na stůl a vezmete papír a zmačkáte ho a dáte ho doprostřed hadru, pak ten papír zabalíte do hadru. vezmete provázek a zavážete jak je tam ta hlava, tak kolem toho krku. Kolem něho to ovážete a musí vám zbýt nakonci provázek, ten zavázat. Vyberte si dva knoflíky a připevněte je pistolovým lepidlem.                                                          Niky P.

      Halloween - film. Byli tam dva kluci a dvě holky a jeden pán, ten měl chalupu co byla živá. A kdyřž na trávu spadl míč, vyběhl pán a ten míč vyfouk. A jedna holčičky jela na tříkolce a uklouzla a spadla na trávník a tříkolku schválně rozbil. A ta holčička brečela a křičela: "mamí!", a ten pán se pral s klukem a ten pán šel do nemocnice.                                                          Hanka




Strašidýlka Hadráčci

the witches

the vampire, the mummy

the skeleton



Skeleton game

carving Jack-o'-lanterns, dlabání dýní









Další Halloweenský zvyk - Bobbing for Apples


Odkazy na strašidelná videa od Disneyho z roku 1929, na kterých jsme trénovali nová anglická slovíčka. The Skeleton Dance a The Unicorns "Haunted House"
http://www.youtube.com/watch?v=vSOPDD1zskI
http://www.youtube.com/watch?v=WN80Z2KZa-Y

Vysvětlení Halloweenských zvyků v angličtině. 
http://www.livescience.com/16677-halloween-superstitions-traditions.html



Žádné komentáře:

Okomentovat